%upit% recepti

Božićna purica

Božićna purica

Voće izvadite, a umak od pečenja procijedite. Za vrijeme pečenja puricu podlijevajte mješavinom vode i vina
Pizza-špageti i pizza-mlinci

Pizza-špageti i pizza-mlinci

Ipak, da bi to sve skupa iole imalo veze s pizzom, «obavezno» treba upotrijebiti umak od rajčice i tvrdi sir (no, može i Mozzarella), po želji, nekakvu šunku, i eventualno nekakvo povrće

Punjena pureća prsa

povrće kuhano na pari i zeleni umak (za posluživanje). Poslužite uz zeleni umak i povrće kuhano na pari

PURICA S JABUKAMA I ŠLJIVAMA

Puricu okružite voćem i ponudite umak. Umaku primješajte maslac i odmah maknite sa štednjaka. Posolite, popaprite i stavite u puricu, zatvorite otvor čačkalicama

Purica na lovranski način

Umaku od pečenja dodati vode, prokuhati, procijediti i poslužiti. Tom smjesom nadjenuti puricu, a otvor zašiti koncem