%upit% recepti

Divljač s ananasom

Divljač s ananasom

Servirajte s umakom od ananasa. Umak od ananasa. Na maslinovu ulju pirjajte luk i češnjak pa dodajte meso narezano na male komade (oko 3cm)
OD OSTATAKA KRUHA

OD OSTATAKA KRUHA

Jaja umutiti s mlijekom pa umakati kruh i ispržiti ga s obje strane da bude lijepo hrskav. Moj suprug kupuje 'Zrnek' od varaždinske latice, odličan kruh od punog zrna sa sjemenkama, kojeg čuva u hladnjaku zamotanog u njegovu vlastitu foliju, pa u papirnatu vrećicu i još sve zajedno u najlon vrećicu
Aromatizirani luk kozjak

Aromatizirani luk kozjak

Dinstajte oko pola sata dok se tekućina ne reducira i pretvori u gusti umak. Nisam dugo s njim na ti ali kad smo prešli s vi na ti ljubav je pala odmah a ima i tako egzotično ime ne mislim tu na kozjak nego ešalot ili ešalon i zapravo je i dobio ime po drevnom palestinskom gradu Askalonu ili Ešalotu
Divlji u loncu

Divlji u loncu

Oba priloga su mamini recepti i zaista odlično idu uz bilo koje meso u umaku. Junetina k'o junetina, no tajna je u umaku, tj
Čista dijeta

Čista dijeta

Topla salata od lososa i šparoga sa umakom pesto. Mango, ananas, maline, borovnice, jabuke, lubenica, zeleno lisnato povrće, tikvice, krastavac, mrkva, narančasta bundeva, brokula, šparoge, rižino mlijeko, bademovo mlijeko, smeđa riža, proso, kvinoja, leća, grah, sirovi orasi, hladno prešana ulja, agavin sirup, riba iz hladnih voda, divljač, nemasna janjetina, pačetina, piletina, puretina, začinsko bilje i začini, zeleni čaj
Marmelada od crvenog grejpa i brusnica

Marmelada od crvenog grejpa i brusnica

, a ja ću je prvo isprobati uz komad pečenog mesa, iako ovo nije klasični umak od brusnica koji serviramo prije svega iz divljač, ali sigurna sam da će se itekako dobro naći i snaći i u toj ulozi

Divljač s knedlima

Dobiveni umak prelijemo preko mesa. Veprovinu u komadu zapečemo sa svih strana u tavici. Zatim je stavimo u duboku glinenu posudu, obložimo sitno rezanim povrćem i začinima, polijemo s malo vode i pečemo u pećnici 1,5 h na 180-200°C. 2 dl plešivičkog crvenog, portugizac vina

Madera umak

Dodajte zatim španjolski umak, džem od marelica, worcester umak, ketchup i sok od limuna i naranče. Poslužite uz ovčetinu, divljač i sva crna mesa

Špikani srneći hrbat

Tako pripremljen umak prelijemo preko hrpta narezanog na ploške. soli, vegetom, začinom za divljač. Pravilno isječeni hrbat natrljamo začinima

Sve što trebate znati o dijeti Paleo

Je li koji od umaka u salati prerađen, iz konzerve ili sličnog pakiranja. Lovili su divljač, antilope, bizone i vjerojatno neke životinje za koje nikad nismo čuli jer su izumrle

Punjeni odrezak "Sv. Hubert"

Na ostatku masnoće napraviti umak od šampinjona, luka, crnog vina, temeljca, vrhnja za kuhanje i jednog dijela džema od brusnica