%upit% recepti

Baba Ganoush - namaz od pečenih patliđana

Baba Ganoush - namaz od pečenih patliđana

Baba Ganoush je tradicionalno bliskoistočno predjelo. Najčešće se poslužuje ovako kao što sam to ja napravila - uz komade pita kruha ili somune, no možete ga mazati na bilo što krušnato, a doličan je i kao dip npr
Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Još ima patliđana, još si možete skuhati ovaj krasan podsjetnik na ljeto i ljetne okuse. Lagana i vrlo ukusna tjestenina, klasik sicilijanske kuhinje
Parmigiana

Parmigiana

Bilo je to još tamo u 6. mjesecu kada mi je stigla poruka od naše drage Lane sa bloga La cuisine creative, čitam i osmjehujem se, Lanica me pita da li želim pripremiti recept za časopis "Hrono kuvar"
Ratatouille pita...

Ratatouille pita...

Malo drugačija verzija Ratatouille-a, u obliku pite. ). Klasični Ratatouille je specijalitet porijeklom iz Provanse, koji se sastoji od tikvica, patliđana, paprika i rajčica, i svježe sjckanog začinskog bilja, bosiljka, peršina, korijandara, majčine dušice
Ratatouille

Ratatouille

Moji roditelji su bili nedavno kod nas na odmor, došli su upoznati našu 3. princezu. ) A to također znači da je mama donjela novi kuhinjski aparat… Zadnji put je bio KitchenAid (da, da, hvala mama…), tada sam se pitala jel mi to stvarno treba
Hrskavi pohani patliđan

Hrskavi pohani patliđan

Napokon sam otkrila savršeno pohanje bez jaja. Tako je jednostavno, da ni prste ovaj put nisam zaprljala (što je čudo živo za mene
Lađice od patliđana

Lađice od patliđana

Patliđane prerezati na pola i izdubiti sredinu. Izdubljene dijelove patliđana narezati na sitne kockice
Gospođica Porchetta

Gospođica Porchetta

Prije nekoliko tjedana sam bila u Italiji. Volim tamo otići, volim njihov stil života, njihov osjećaj za lijepo i njihov odnos prema hrani
Imam bayildi

Imam bayildi

Tursko jelo, u prijevodu. imam (svećenik) se onesvijestio. Od ljepote. Recimo. Ima više teorija zašto se konkretno imam onesvijestio, dal kad je probao i oduševio se okusom ili kad je shvatio da je sav miraz (12 bačvetina najkvalitetnijeg extra extra djevičanskog maslinovog ulja) potrošen da bi se njemu svaki dan pripremala ovakva večera, sasvim nebitno
Tart s ricottom i šparogama

Tart s ricottom i šparogama

Najviše volim kad spremim nešto lagano, zdravo, bezmesno – i mom cimeru se svidi. Nije tajna da nisam ljubitelj mesa, a nije tajna niti da on je
Crni džem -  "confiture noir"

Crni džem - "confiture noir"

Ovo je Crni džem , ali oko mene nije sve crno ,. sve oko mene je "crno-bijeli svijet". ) Eto baš tako bi se mogli opisati moji zadnji dani, skoro  i tjedni