%upit% recepti

Grčki kolač sa pomorandžom (Portokalopita)

Grčki kolač sa pomorandžom (Portokalopita)

Milica od nekad bi sasvim sigurno napravila još jednu verziju radi utvrđivanja savršene mjere, ali pošto se kod nas jako rijetko konzumiraju slatkiši poslednjih mjeseci, vjerujem da bi ovaj recept na objavu čekao još pola godine, a to baš baš nikako nisam željala
1 0
Puter od lješnika

Puter od lješnika

Zatim obično nailazi trenutak kad se čitava smjesa nekako skupi u loptu i počne brzo kružiti posudom - pustite da prođe, ne otvarate i ne miješajte
8 0
esterhazica

esterhazica

a kako smo se marica i ja sreli poslije jako puno godina to je opet jedna priča na kraju koje kažeš. kada sam se mislila koju ću tortu napravit, jednostavno mi je došao klik na nju i tako je ostalo
7 0
Pita sa borovnicama

Pita sa borovnicama

Zatim se svako ljeto spremamo put Gorskog Kotara na dane borovnica i svako ljeto nam ti dani nekako prođu i dok se „probudimo“ nema više
7 0
sočna čoko torta

sočna čoko torta

kako i ne bi bila kada se zalijeva tekućom kremom. imala sam je namjeru napraviti točno ovako kako piše u receptu s orasima ali, nisam našla oraha u prvom dućanu
4 0
Burek sa mesom

Burek sa mesom

Kako je burek teška i masna hrana, često se za vreme jela koristi sa jogurtom. Pobiberiti i posoliti po ukusu, ja volim da u burek sa mesom ima više bibera a vi, onako kako volite i na kraju dodati iseckan peršun
3 0
Galeta sa jabukama

Galeta sa jabukama

Obeležimo naše rođendane, bitne datume i događaje, razmenjujemo poklončiće, brinemo kad nešto kod one druge nije kako treba
3 0
Vasina torta

Vasina torta

Kako se pravi sneg od belanaca. Ili kako bi se to u današnje vreme reklo. Dodajte mlevene orahe, brašno, promešajte i u tu smesu postepeno dodajte i sneg od belanaca uz lagano mešanje kako bi smesa ostala što vazdušastija
3 0
Nedeljna avantura

Nedeljna avantura

Cheesecake sam pravila po sestrinom receptu i napravila grešku, pa ga dalje nećemo zvati Sestrin - već Jelin kolač
3 0
Pavlova sa malinama

Pavlova sa malinama

Moram priznati da sam ih svježih pojela više nego ikada, a nisam zaboravila niti na marmeladu i liker, kako bi i mogla zaboraviti na omiljenu nam marmeladu koju ne propuštam napraviti, a liker koji sam prošlo ljeto prvi put napravila jako se svidio ne samo meni nego i mnogima koji su ga probali, stoga po recepte navratite u ova dva posta
2 0