%upit% recepti

Juha od peršina

Juha od peršina

I jednostavno je bilo prirodno da na red dođe i juha od peršina. Juha je kod mene obavezan dio obroka, često i samostalan obrok
Juha od junećeg repa

Juha od junećeg repa

Korijenasto povrće ogulite i narežite na veće. list peršina. Kuhajte na jakoj vatri dok juha ne prokuha. U hladnu vodu stavite sve sastojke
PILEĆA JUHA: Grije, snaži i liječi

PILEĆA JUHA: Grije, snaži i liječi

Juha od pilećeg sitniša sa kostima koja se dugo kuha posebno je hranjiva. U svim je krajevima svijeta dio narodne medicine, a nova medicinska istraživanja potvrđuju njenu ljekovitost jer djeluje kao blagi antibiotik – sprječava nakupljanje neutrofila i izbijanje upala
Juha od piletine i heljde

Juha od piletine i heljde

luk, češnjak, mrkvu i korijen peršina pa pirjajte na maslinovu ulju. dodajte usitnjene pelate. dolijevajući vodu
Juha od čičoke

Juha od čičoke

Očistite čičoku i korijenasto povrće pa narežite na srednje velike. pa nalijte temeljac i dodajte timijan
Juha od hokaido tikve

Juha od hokaido tikve

Moćna krem juha od raštike. U hladne jesenske i zimske dane ova će vas juha zagrijati. Hokaido tikvu operite, očistite od koštica, očistite malo zadebljalu koru pri vrhu i kraju i narežite na veće komade
Jesenski minestrone

Jesenski minestrone

Vrlo ugodno. Dodati bundevu narezanu na kockice i popirjati dok malo ne omekša. Tada dodati na kolutove narezane tikvicu i poriluk i pirjati dok povrće malo ne uvene
Ukusna i zdrava - mrkva

Ukusna i zdrava - mrkva

Ova krem juha izvrstan je spoj okusa. Pišem ovo povodom Dana Palčića jer je mrkva bila prva hrana koju je moj, sada već veliki, Palčić jeo i pio
Juhica/Soup

Juhica/Soup

Kada je juha gotova,uzmite drugu šerpicu,i kroz malu cjediljku procijedite juhu. Treba vam prvo jedan odlazak u mesnicu
Boršč

Boršč

svinjskoj masti pirjajte sitno narezan luk pa dodajte mrkvu, peršin i. Pirjajte da omekša pa dodajte ciklu naribanu na
Rotkvice na dva načina

Rotkvice na dva načina

Prvi se odnosi na list rotkvice koji je isto tako jestiv i daje nam razne mogućnosti za spravljanje (krem juha, salata, varivo, pesto), dok je drugi recept posvećen korijenu rotkvice i to tako da u njemu možete uživati i van njene sezone
Zaledimo, pa jedimo

Zaledimo, pa jedimo

Danas u dućanima tijekom cijele godine možemo naći voće i. Korijenasto povrće, mrkvu, celer, luk. i ne vole putovati, ne podnose put baš dobro i od njega im malo pozli, pa