CIMET KEKSICI & CINNAMON BISCUIT
Marina Jevtic
Marina Jevtic

CIMET KEKSICI & CINNAMON BISCUIT

  • Ocijenite ovaj recept!
  • Vaša ocjena
Ukupne ocjene 0 (0 ocjene)
1

Sastojci

  • 300 gr integralnog crnog brasna
  • 250 gr putera/margarina
  • 150 gr secera u prahu
  • 2 kasicice livadskog meda
  • 3 vrsne kasicice cimeta u prahu
  • 2 kesice vanilinog secera
  • 1/2 kasicice soda bikarbone
  •  
  • Glazura/sara
  • 50 gr bele cokolade

Upute

    1.Puter na sobnoj temperaturi sjediniti sa secerom,medom,vanilin secerom,pa postepeno dodavati brasno pomesano sa cimetom i sodom bikarbonom.Mesiti rukom u sudu,po potrebi dodati jos brasna da se sve ujednaci u kompaktnu loptu.Loptu od testa oblikujemo u valjak i obmotamo prozirnom prijanjajucom folijom.
    2.Staviti valjcic u frizider na 1 h.Odvajati komade nozem i razvuci koru debljine 1,5-2cm,vaditi kekse raznim modlicama,slagati na pleh postavljen pek papirom.Ako nemate Ginger- man modlu,mozete je iseci od papira i nozem opsecati figuricu.
    3.Peci u zagrejanoj rerni na 150c,oko7-10minuta(kod mene je tacno 7minuta dovoljno).
    4.Belu cokoladu ukomadu staviti u prozirnu kesicu,pa topiti u posudi sa toplom/vrucom vodom.Kada cokolada koja je otopljena pod prstima bude kremaste teksture,kesicu na vrhu pazljivo probusiti cacakalicom(moze se raditi i olovkom za dekorisanje kolaca),pa tako sarati kolacice

Komentari

Za pisanje komentara Prijava or Registriraj se.

Napiši komentar...